КЪЩА ПРИ КОМИНА

Къща за гости „При комина“ се намира в центъра на град Дряново. Построена е през 1927 г. в стила на следосвобожденската архитектура, в момента е реставрирана като са запазени оригиналния дух и атмосфера.
Къщата дава възможност за нощувка на 14 души. Състои се от четири спални помещения, едно студио и шест бани с тоалетни.
На партерния етаж е разположено общо помещение с камина на дърва, зона за хранене, зона хол с разтегаем диван и кухненски бокс напълно оборудвана за съхраняване и приготвяне на храна.
Освен удобства отвътре къщата има и просторен двор с тревни площи, басейн и барбекю с навес – удобен за ползване както през лятото, така и през зима.

Къща за гости „При комина“ е кръстена на изграждащия се в момента най-високи исторически стенопис на Балканите, разположен върху комин на бивше предприятие в центъра на гр. Дряново и в непосредствена близост до къщата.
Историческия стенопис “Пръстени на времето“ изобразен в 5 „времеви пръстена“ акцентира върху историята и културите на хората населявали българските земи обхващащ периода от влизането на първия Хомосапиенс в Европа. – 45 000. пр.н.е. до Българското възраждане.

ГАЛЕРИЯ